Onderhoud

Solar Assistance controleert jaarlijks uw volledige installatie. Door preventief uw installatie na te kijken, worden issues in een vroeg stadium vastgesteld en gaat er geen kostbare stroom verloren.

Een installatie is maar zo sterk als de zwakste schakel.

Zonnepanelen vangen zonne-energie op via fotovoltaïsche cellen. Ze maken gelijkstroom die de omvormer omzet in bruikbare wisselstroom. Zonnepanelen zijn – net zoals de lichtjes in een kerstboom – in serie geschakeld. Een probleem met één lichtje betekent vaak problemen met alle lichtjes. Lees: een probleem met één zonnepaneel haalt uw totale opbrengst naar beneden, ook al zijn de andere panelen nog in topconditie.

Aan de hand van een checklist, een infraroodcontrole en een visueel nazicht controleren onze vakmensen uw installatie. Een rendementsanalyse toont aan of de installatie het vooropgesteld vermogen produceert. Eventuele afwijkingen worden in de mate van het mogelijke onmiddellijk hersteld. De resultaten van de controle worden u toegelicht in een gedetailleerd rapport. Daarin vindt u ook een overzicht terug van de interventies van het afgelopen jaar.

Feit: een periodieke reiniging van uw PV-installatie is essentieel.

Na de jaarlijkse inspectie volgt er optioneel een reiniging.
Zeker bij panelen met een kleine hellingsgraad stapelt vuil zich snel op. De doffe laag van onder andere zand, stof en pollen staan een optimaal rendement in de weg. Bovendien is dit een ideale voedingsbodem voor mos en ander onkruid. Kortom, datgene wat u liever niet wilt. Solar Assistance reinigt de panelen op een zachte maar doeltreffende manier.

Indien de opbrengstgarantie in het gedrang komt wegens interne of externe vervuilende factoren, kunt u ervoor kiezen om meermaals per jaar beroep te doen op deze service.

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak